Kishajós tanfolyam oktatási tematikája


A Vitorlásiskola keretén belül több kurzust ajánlunk kezdőtől egészen a haladó szintig. Függetlenül az Ön jelenlegi tudásszintjétől illetve attól, hogy milyen hajón fog vitorlázni, garantáljuk, hogy a vitorlás oktatás időtartama alatt növelni és gyarapítani fogja vitorlázó tudását.

Kedvtelési célú vitorlás / kisgéphajós tanfolyamok


Ez a képzés összességében 3-6 napot vesz igénybe, a tanfolyam típusától függően.  Általában két három vagy három két napos hétvégén tartjuk! A tanfolyamon elméleti és gyakorlati oktatás van. Az elméleti oktatás helyszíne Budapest vagy Zamárdi, míg a gyakorlati képzés a Zamárdi előtti vízterületen történik. Az oktatások általában délelőtt 10 órakor kezdődnek és 17-18 óra körül végződnek, napközben egy órás ebédszünetet tartunk. Az első hétvégén a hajózási szabályzat és a többi elméleti tárgy kerül oktatásra, míg a második hétvégén az elméleti tudás gyakorlatba való áthelyezése történik. A gyakorlati felkészülés 3-4 fős csoportokban történik, ennek a beosztását mindig előre megbeszéljük az elméleti oktatáson.

Elméleti oktatás témakörei
Hajózási szabályzat (Vízi kresz), Hajózási ismeretek (Vitorlázáselmélet, hajóvezetéstan, hajóelmélet és hajógéptan, meteorológia, elsősegély ismeretek). A sikeres felkészüléshez szükséges teljes tananyagot, beleértve a hatóság által kiadott összes vizsgakérdést, a helyes megoldásokkal együtt, a tanulóknak megküldjük az első elméleti oktatási nap után.

A tanfolyam elméleti részének elvégzése után lehet elkezdeni a gyakorlatot. A gyakorlati oktatás lehetséges időpontjait az elméleti oktatáson beszéljük.

Milyen ruhát vigyünk magunkkal a gyakorlati oktatásra?


Amennyiben cipőben vitorlázunk, úgy kérünk benneteket világos talpú, tiszta lábbelit hozzatok magatokkal.

A gyakorlati oktatás során megtanítjuk a következőeket:


... és persze még sok minden mást! :)

A gyakorlati oktatás helyszíne a Zamárdi parton található, Bácskai utcai kikötő. Ide várjuk a tanítványainkat.

Online oktatási felület
Minden tanítványunk számára biztosítjuk a Nánási Sailing Vitorlásiskola saját online oktatási felületének használatát. A felületen elérhető a teljes tananyag, tematika alapú bontásban, tesztek, vizsgakérdések, videók, előadások. Az online oktatási rendszer használható a tanfolyam megkezdésétől a sikeres gyakorlati vizsgákig.