Kishajó vezetői tanfolyamaink

Képzéseink között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, a nyári gyerektáboroktól kezdve, a különböző hajóvezetői tanfolyamokon át, egészen a hajózási üzemeltetési vezetői képzésig bezáróan.

Kedvtelési célú kishajó vezetői képzések

Amennyiben a Balatonon vagy a világ tavain és folyóin, esetleg tengeren vagy óceánon szeretnél hajózni ezeket a tanfolyamokat ajánljuk számodra.

Belvízi vitorlás kishajó-vezetői
A képesítés belvízen - beltenger kivételével - kedvtelési céllal közlekedő vitorlás kishajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít. 10 m2-es vagy azt meghaladó névleges vitorlafelületű vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb vitorlás kishajó vezetéséhez vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges.
Belvízi kisgéphajó-vezetői
A képesítés belvízen - beltenger kivételével - kedvtelési céllal közlekedő kisgéphajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít. Belvízen 7,5 kW-nál nagyobb motorteljesítményű, vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb kisgéphajó vezetéséhez kisgéphajó vezetői engedély szükséges.
Tengeri IV. osztályú kishajó-vezetői
A kedvtelési célú IV. osztályú tengeri kishajó-vezetői képesítés tengeren, a parttól 3 tengeri mérföld távolságon belül, vagy belvízen közlekedő kishajó kedvtelési célból történő vezetésére jogosít. A tengeri kishajó teljes hossza a 24 métert, a belvízi kishajó teljes hossza a 20 métert nem érheti el, utas befogadó képessége legfeljebb 12 fő lehet. Csak a belvízi kishajó-vezetői képesítésnek megfelelő hajótípus vezetésére jogosít, tehát ha csak motoros jogsid van csak motorost vezethetsz, ha csak vitorlás jogsid van, akkor csak vitorlást vezethetsz!

Lehetőség van a belvízi kedvtelési célú vitorlás és kisgéphajós (motoros) tanfolyam egyidejű elvégzésére, az ilyen képzést hívjuk kombinált tanfolyam-nak. Ezen típusú tanfolyamok részletes oktatási tematikája, ide kattintva érhető el.

Jelentkezem

Kishajó vezetői képzések munka végzéshez

Amennyiben kishajó vezetői munkát szeretnél végezni, például vízirendőr, vízimentő, vitorlás edzői feladatok ellátásához, szolgálati célú vagy hivatásos kishajó vezetői engedélyre van szükséged. Ez esetben az alábbi képzések közül választhatsz.

Szolgálati célú tanfolyam
A szolgálati célú kishajó vezetői képesítésből csak szolgálati célú kisgéphajó képesítés szerezhető mert vitorlás kishajó képesítés a magyar jogszabályokban nincs.
Hivatásos tanfolyamok
A hivatásos kisgéphajó-vezetői jogosítvány arra a vízterületre érvényes, ahová a vizsgázó vonalvizsgát (helyismereti vizsgát) tett. A vonalvizsga feltétele szolgálati út igazolása (folyóvízen 8 hegy-, 8 völgymeneti út). Magyar hatóság előtt a magyar belvizekre, illetve a Duna teljes hajózható szakaszára lehet vizsgát tennie.

Vitorlástábor

A felnőtt tanfolyamok mellett a nyár folyamán, végig az iskolai szünet alatt vitorlástáborokat tartunk az érdeklődők számára Zamárdiban.

A vitorlástábor résztvevők a Balaton egyik legszebb adottságú városában, Zamárdiban és az előtte lévő vízterületen ismerkedhetnek meg a vitorlázással. Biztonságos körülmények között, szakértő oktatók segítenek a vitorlázás alapjainak elsajátításában. gyakorlati foglalkozásokon 420, 470 és cadet típusú vitorlásokon történik az oktatás, időjárástól függően napi akár 5-6 órában. A három hajótípus közel hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, a 470 jelenleg is olimpiai hajóosztálynak számít. A vitorlázás alatt mindenkinek kötelező a mentőmellény viselése, amit mindenki számára biztosítunk, de akár használhatod a sajátodat is. Az oktatók több éves helyi vízimentő tapasztalattal rendelkeznek.

A táborban a vitorlázás mellett egyéb kikapcsolódási lehetőségeket biztosítunk, például strandolás a Balaton legnagyobb szabadstrandján, csapatprogramok, mozizás.. A táborok alatt a bentlakásos és a bejárós 18 éven aluli résztvevők folyamatos 0-24 órás oktatói (felnőtti) felügyeletben részesülnek.

vitorlastaborgomb 1