KEDVTELÉSI CÉLÚ IV. OSZTÁLYÚ TENGERI KISHAJÓ-VEZETŐ

 

Szeretnél tengeren is hajózni?

Ahhoz, hogy a meglévő belvízi kishajó-vezetői képesítésedet tengeri vizeken is alkalmazhasd, részt kell venned egy kiegészítő elméleti tanfolyamon. A sikeres elméleti vizsga után szerezheted meg a kedvtelési célú IV. osztályú tengeri kishajó vezetői engedélyedet, amely lehetővé teszi számodra, hogy kapitányként navigálj a tengeren. Ez a kiegészítő tengeri képesítés nemzetközi elismeréssel bír, amit elfogadnad a világ bármely pontján.

tenger

A kedvtelési célú IV. osztályú tengeri kishajó-vezetői képesítés tengeren, a parttól 3 tengeri mérföld távolságon belül, vagy belvízen közlekedő kishajó kedvtelési célból történő vezetésére jogosít. A tengeri kishajó teljes hossza a 24 métert, a belvízi kishajó teljes hossza a 20 métert nem érheti el, utas befogadó képessége legfeljebb 12 fő lehet. Csak a belvízi kishajó-vezetői képesítésnek megfelelő hajótípus vezetésére jogosít, tehát ha csak motoros jogsid van csak motorost vezethetsz, ha csak vitorlás jogsid van, akkor csak vitorlást vezethetsz!

A képzés menete

Az elméleti oktatás a megadott hétvégéken szombaton és vasárnap 16-19 óra között kerül megtartásra, közvetlenül a belvízi elméleti oktatások után. Az oktatáson a fontosabb témákat és hivatalos vizsgakérdéseket vesszük át együtt. Az oktatás után minden tanítványunknak online formában elérhetővé tesszük a vizsgakérdéseket megoldásokkal és a Nánási Sailing hajósiskola által kidolgott tengeri tankönyvet. A hivatalos képzés "csak" elméleti oktatásból és elméleti tesztvizsgából áll. A sikeres vizsga után már meg is van a képesítésed! 

Témakörök
  • Közlekedési ismeretek tengeri kishajóval
  • Kishajó üzemeltetési ismeretek
  • Navigációs és térképészeti alapismeretek
Mennyibe kerül?

A tanfolyam díja 75.000 Ft. A vizsgadíj és az okmánykiállítás díja 24.800 Ft. (Az összegek azokra érvényesek, akik rendelkeznek belvízi kishajós képesítéssel.)

Jelentkezem

Továbbképzés, kiegészítő gyakorlat

A sikeres elméleti vizsga után megkapod a tengeri képesítésed, hivatalosan a tanfolyamnak és a vizsgának gyakorlati része nincsen, elegendő a belvízi gyakorlati oktatás és vizsga. Kétféle kiegészítő gyakorlati oktatást tervezünk ehhez az elméleti képzéshez kapcsolódóan, azok számára, akik már teljesítették az elméletet. 

  • Navigációs tréning a Balatonon: a megfelelő navigációs ismeretek hatékony alkalmazásának fő különbsége a belvízi és tengeri hajózás között. Egy napos gyakorlati képzésünk célja, hogy résztvevőinket felkészítse a navigációs ismeretek magabiztos és hatékony gyakorlati alkalmazására mind belvízi, mind tengeri környezetben.
  • Tengeri tréning az Adrián