• mobil1
  • mobil2

Tengeri

KEDVTELÉSI CÉLÚ IV. OSZTÁLYÚ TENGERI KISHAJÓ-VEZETŐ

 

Szeretnél tengeren is hajózni?

Ahhoz, hogy a meglévő belvízi kishajó-vezetői képesítésedet tengeri vizeken is alkalmazhasd, részt kell venned egy kiegészítő elméleti tanfolyamon. A sikeres elméleti vizsga után szerezheted meg a kedvtelési célú IV. osztályú tengeri kishajó vezetői engedélyedet, amely lehetővé teszi számodra, hogy kapitányként navigálj a tengeren. Ez a kiegészítő tengeri képesítés nemzetközi elismeréssel bír, amit elfogadnad a világ bármely pontján.

tenger

A kedvtelési célú IV. osztályú tengeri kishajó-vezetői képesítés tengeren, a parttól 3 tengeri mérföld távolságon belül, vagy belvízen közlekedő kishajó kedvtelési célból történő vezetésére jogosít. A tengeri kishajó teljes hossza a 24 métert, a belvízi kishajó teljes hossza a 20 métert nem érheti el, utas befogadó képessége legfeljebb 12 fő lehet. Csak a belvízi kishajó-vezetői képesítésnek megfelelő hajótípus vezetésére jogosít, tehát ha csak motoros jogsid van csak motorost vezethetsz, ha csak vitorlás jogsid van, akkor csak vitorlást vezethetsz!

A képzés menete

Az elméleti oktatás a megadott hétvégéken szombaton és vasárnap 16-19 óra között kerül megtartásra, közvetlenül a belvízi elméleti oktatások után. Az oktatáson a fontosabb témákat és hivatalos vizsgakérdéseket vesszük át együtt. Az oktatás után minden tanítványunknak online formában elérhetővé tesszük a vizsgakérdéseket megoldásokkal és a Nánási Sailing hajósiskola által kidolgott tengeri tankönyvet. A hivatalos képzés "csak" elméleti oktatásból és elméleti tesztvizsgából áll. A sikeres vizsga után már meg is van a képesítésed! 

Témakörök
  • Közlekedési ismeretek tengeri kishajóval
  • Kishajó üzemeltetési ismeretek
  • Navigációs és térképészeti alapismeretek
Mennyibe kerül?

A tanfolyam díja 75.000 Ft. A vizsgadíj és az okmánykiállítás díja 24.800 Ft. (Az összegek azokra érvényesek, akik rendelkeznek belvízi kishajós képesítéssel.)

Jelentkezem

Továbbképzés, kiegészítő gyakorlat

A sikeres elméleti vizsga után megkapod a tengeri képesítésed, hivatalosan a tanfolyamnak és a vizsgának gyakorlati része nincsen, elegendő a belvízi gyakorlati oktatás és vizsga. Kétféle kiegészítő gyakorlati oktatást tervezünk ehhez az elméleti képzéshez kapcsolódóan, azok számára, akik már teljesítették az elméletet. 

  • Navigációs tréning a Balatonon: a megfelelő navigációs ismeretek hatékony alkalmazásának fő különbsége a belvízi és tengeri hajózás között. Egy napos gyakorlati képzésünk célja, hogy résztvevőinket felkészítse a navigációs ismeretek magabiztos és hatékony gyakorlati alkalmazására mind belvízi, mind tengeri környezetben.
  • Tengeri tréning az Adrián

Gyakori kérdések és válaszok

Gyakori kérdések és válaszok

Milyen hajót vezethetsz az engedéllyel?

A belvízi sport és kedvtelési célú vitorlás kishajó vezetői képesítés nemzetközi érvényű, a világ összes belvizén jogosít vitorláshajó vezetésére. Ha ezzel a képesítéssel vezetjük vitorlásunkat, a hajótest hossza a 20 métert nem érheti el és a szállítható személyek száma nem haladhatja meg a 12 főt, mivel 20 m hajóhossz és 12 főnél több utas esetén hivatásos képesítés kell.

Hol lesz a gyakorlati oktatás?

A vitorlás gyakorlati oktatás Zamárdiban vagy Alsóőrsön kerül megtartásra. Pontos tájékoztatót a gyakorlat előtt küldünk minden tanítványunknak.

Milyen ruhát vigyünk magunkkal a gyakorlati oktatásra?

A tanfolyam díj tartalmazza a vizsgadíjakat is?

Nem. A hatósági vizsgadíj a tanfolyam díjon felül fizetendő a Hatóságnak, ennek pontos részleteiről ide kattintva tájékozódhat.

Mely vízekre lesz érvényes ez az engedély?

A belvízi sport és kedvtelési célú vitorlás kishajó vezetői képesítés nemzetközi érvényű, a világ összes belvizén jogosít vitorláshajó vezetésére.

Milyen hajón lesz az oktatás?

A vitorlás oktatásunk során S22 és E770 típusú vitorlásokon oktatunk. Ezek a hajók kifejezetten sportosak és rendkívül érzékenyek a szélváltozásokra és a kormányzásra is, ami nagyon kedvező azoknak, akik szeretnék megtanulni a hajózás manővereit.

Miért érdemes a mi vitorlás tanfolyamunkra jelentkezni?

Ha valóban szeretnél megtanulni vitorlázni, és nem csak a papírt szeretnéd megszerezni, akkor nálunk a helyed! Az oktatásunk során olyan tapasztalt és elhivatott oktatókkal dolgozunk, akik nem csak az elméleti ismereteket, hanem a gyakorlati hajózási tapasztalatokat is átadják neked. Emellett olyan korszerű és jól felszerelt hajókkal dolgozunk, amelyek lehetővé teszik a maximális tanulási hatékonyságot. Ha komolyan gondolod a vitorlázás tanulását, akkor jelentkezz hozzánk, és garantáltan olyan tudással és tapasztalattal fogsz távozni, amely segítségével biztonságosan és örömmel vitorlázhatsz a jövőben.

Milyen lehetőségeim vannak a vitorlás tanfolyam után?

A vitorlás tanfolyam után lehetőség van a vitorlás bérlésére, részvételre vitorlásversenyeken vagy további oktatásokon való részvételre.

Milyen korúak jelentkezhetnek a tanfolyamra?

Az elméleti vizsgára 17 éves kortól lehet jelentkezni, míg a gyakorlati vizsgára a betöltött 18. életév szükséges.

Ajánlatok

Aktuális kedvezményeink részletesen

Nyári Akció

Jelentkezz most kishajós tanfolyamunkra és azonnal Tied a 20.000 Ft kedvezmény, kombinált (vitorlás + motoros) tanfolyam esetén vagy a 10.000 Ft kedvezmény, vitorlás vagy motoros képzésnél.

nyari akció

Melyik időpontokra érvényes?
Nyáron és ősszel induló tanfolyamokra.
Mekkora a kedvezmény?
Kombinált tanfolyam esetén 20.000 Ft.
Meddig lehet jelentkezni?
2024. Június 30.

Jelentkezem

Kishajós tanfolyam ajándékutalvány

Tökéletes ajándék lehet bárki számára
Igénylés menete: Jelentkezési lap kitöltése (Ajándékozott adatait kérjük megadni, kivéve az email cím legyen az ajándékozóé) - A megadott email címre küldjük majd a kinyomtatható ajándékutalványt.

Zamárdi Kedvezmény

A kedvezményre jogosult mindenki, akinek van hajója Zamárdiban, a Bácskai utcai kikötőben illetve a Harcsa utcai kikötőnél található vitorlás telephelyen. A kedvezmény nagysága 10%, ami összevonható minden esetben az aktuális akcióval. Amennyiben ezt a kedvezményt szeretnéd igénybe venni, kérlek tüntesd fel a jelentkezési lap, megjegyzés rovatába a hajó nevét.

zamardi

Melyik időpontokra érvényes?
Az összes időpontra.
Mekkora a kedvezmény?
10%

 

Tanfolyam díjak

 

Nyári kedvezmény
Ha most jelentkezel kombinált tanfolyamunkra, 20.000 Ft kedvezményt adunk a tanfolyam teljes árából. A kombinált tanfolyam kedvezményes ára 155.000 Ft, ami tartalmazza a teljes elméleti és gyakorlati oktatást, illetve a teljes elméleti oktatási segédanyagokat, beleértve az elméleti vizsga gyakorolható tesztkérdéseit.

Kedvtelési célú tanfolyam árak (KEDVEZMÉNYES)

Belvízi (a világ tavaira és folyóira érvényes)  
Vitorlás kishajó vezetői képzés  130.000 Ft (140.000 Ft helyett)
Kisgéphajó vezetői képzés  105.000 Ft (115.000 Ft helyett)
Vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői képzés (kombinált)  155.000 Ft (175.000 Ft helyett)
Tengeri (a világ tengereire és ócánjaira érvényes)  
Kiegészítő IV. osztályú tengeri képzés 75.000 Ft 
Belvízi + tengeri  
Vitorlás kishajó vezetői képzés 195.000 Ft (205.000 Ft helyett)
Kisgéphajó vezetői képzés 170.000 Ft (180.000 Ft helyett)
Vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői képzés (kombinált) 200.000 Ft (230.000 Ft helyett)

 

Belvízi  
Kisgéphajós kiegészítő (már rendelkezik vitorlás kishajó vezetői engedéllyel)  100.000 Ft
Vitorlás kiegészítő (már rendelkezik kisgéphajó vezetői engedéllyel)  120.000 Ft


Mely tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás, illetve a  sikeres tanfolyam elvégzéséhez szükséges teljes tananyagot. 

Online oktatási felület
Minden tanítványunk számára biztosítjuk a Nánási Sailing Vitorlásiskola saját online oktatási felületének használatát. A felületen elérhető a teljes tananyag, tematika alapú bontásban, tesztek, vizsgakérdések, videók, előadások. Az online oktatási rendszer használható a tanfolyam megkezdésétől a sikeres gyakorlati vizsgákig.

Hatósági díjak, melyek a Hivatal felé fizetendőek

Belvízi kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezető vizsgadíj  46.000 Ft
Belvízi kedvtelési célú kisgéphajó vezető vizsgadíj  46.000 Ft
Belvízi kedvtelési célú vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői vizsga  82.000 Ft
Kiegészítő tengeri vizsgadíj 10.000 Ft
Okmánykiállítási díj 14.800 Ft


A gyakorlati vizsgákat a jól megszokott tanfolyami környezetben és a tanfolyamon is használt kishajókon teszik a tanulóink, a Hatóság által delegált vizsgabizottság előtt. A vizsgabizottság kiszállási díját a Vitorlásiskola fizeti. 

Jelentkezem

Hivatásos / szolgálati célú kishajó vezetői tanfolyamok

Hivatásos vitorlás kishajó 200.000 Ft
Hivatásos kisgéphajó 180.000 Ft
Kombinált 250.000 Ft

 

Tanfolyam típusok

Kishajó vezetői tanfolyamaink

Képzéseink között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, a nyári gyerektáboroktól kezdve, a különböző hajóvezetői tanfolyamokon át, egészen a hajózási üzemeltetési vezetői képzésig bezáróan.

Kedvtelési célú kishajó vezetői képzések

Amennyiben a Balatonon vagy a világ tavain és folyóin, esetleg tengeren vagy óceánon szeretnél hajózni ezeket a tanfolyamokat ajánljuk számodra.

Belvízi vitorlás kishajó-vezetői
A képesítés belvízen - beltenger kivételével - kedvtelési céllal közlekedő vitorlás kishajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít. 10 m2-es vagy azt meghaladó névleges vitorlafelületű vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb vitorlás kishajó vezetéséhez vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges.
Belvízi kisgéphajó-vezetői
A képesítés belvízen - beltenger kivételével - kedvtelési céllal közlekedő kisgéphajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít. Belvízen 7,5 kW-nál nagyobb motorteljesítményű, vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb kisgéphajó vezetéséhez kisgéphajó vezetői engedély szükséges.
Tengeri IV. osztályú kishajó-vezetői
A kedvtelési célú IV. osztályú tengeri kishajó-vezetői képesítés tengeren, a parttól 3 tengeri mérföld távolságon belül, vagy belvízen közlekedő kishajó kedvtelési célból történő vezetésére jogosít. A tengeri kishajó teljes hossza a 24 métert, a belvízi kishajó teljes hossza a 20 métert nem érheti el, utas befogadó képessége legfeljebb 12 fő lehet. Csak a belvízi kishajó-vezetői képesítésnek megfelelő hajótípus vezetésére jogosít, tehát ha csak motoros jogsid van csak motorost vezethetsz, ha csak vitorlás jogsid van, akkor csak vitorlást vezethetsz!

Lehetőség van a belvízi kedvtelési célú vitorlás és kisgéphajós (motoros) tanfolyam egyidejű elvégzésére, az ilyen képzést hívjuk kombinált tanfolyam-nak. Ezen típusú tanfolyamok részletes oktatási tematikája, ide kattintva érhető el.

Jelentkezem

Kishajó vezetői képzések munka végzéshez

Amennyiben kishajó vezetői munkát szeretnél végezni, például vízirendőr, vízimentő, vitorlás edzői feladatok ellátásához, szolgálati célú vagy hivatásos kishajó vezetői engedélyre van szükséged. Ez esetben az alábbi képzések közül választhatsz.

Szolgálati célú tanfolyam
A szolgálati célú kishajó vezetői képesítésből csak szolgálati célú kisgéphajó képesítés szerezhető mert vitorlás kishajó képesítés a magyar jogszabályokban nincs.
Hivatásos tanfolyamok
A hivatásos kisgéphajó-vezetői jogosítvány arra a vízterületre érvényes, ahová a vizsgázó vonalvizsgát (helyismereti vizsgát) tett. A vonalvizsga feltétele szolgálati út igazolása (folyóvízen 8 hegy-, 8 völgymeneti út). Magyar hatóság előtt a magyar belvizekre, illetve a Duna teljes hajózható szakaszára lehet vizsgát tennie.

Vitorlástábor

A felnőtt tanfolyamok mellett a nyár folyamán, végig az iskolai szünet alatt vitorlástáborokat tartunk az érdeklődők számára Zamárdiban.

A táborban a vitorlázás mellett egyéb kikapcsolódási lehetőségeket biztosítunk, például strandolás a Balaton legnagyobb szabadstrandján, csapatprogramok, mozizás.. A táborok alatt a bentlakásos és a bejárós 18 éven aluli résztvevők folyamatos 0-24 órás oktatói (felnőtti) felügyeletben részesülnek.

vitorlastaborgomb 1

 

Bemutatkozás

A Nánási Balázs szakmai vezetésével működő Nánási Sailing Vitorlásiskolában képzett oktatóktól tanulhatja el a vitorlázás elméleti és gyakorlati tudnivalóit. A szakmai felkészültségünk alapján összeállított és az elmúlt években bizonyítottan sikeres egyedi tanterv alapján, tapasztalt és jól képzett oktatóktól tanulhatja meg a vízi közlekedés elméleti és gyakorlati tudnivalóit.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott tanfolyamainkon megtanulhatja a vitorlázás elméletét, első gyakorlati lépéseit és megszerezheti hajóvezetői jogosítványát, vagy gyakorolhatja és fejlesztheti a már megszerzett, de esetleg megkopott ismereteit, tudását. A gyakorlati oktatásokat kiválóan karbantartott, jól felszerelt, biztonságos és oktatásra alkalmas hajókkal tartjuk.

Tanfolyamaink

vitorlas
Vitorlás kishajó-vezetői képzés 

A képzés 5 napot vesz igénybe, ebből kettő nap elméleti oktatás Budapesten és három nap gyakorlat Balatonon, Zamárdiban.

Tanfolyam díja: 130.000 Ft / tavaszi kedvezményes jelentkezéssel

motoros

Kisgéphajó-vezetői képzés

A képzés 3 napot vesz igénybe, ebből kettő nap elméleti oktatás Budapesten és egy fél nap gyakorlat Budapesten, Budafokon.

Tanfolyam díja: 105.000 Ft / tavaszi kedvezményes jelentkezéssel

kombi

Kombinált képzés

A tanfolyam során egyszerre elvégezhető a vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői képzés. Az oktatás összesen 5 napot vesz igénybe.

Tanfolyam díja: 155.000 Ft / tavaszi kedvezményes jelentkezéssel

tengeri mobil1

Tengeri képzés

A kiegészítő képzés elméleti oktatásból áll és a tanfolyam sikeres elvégzésével nemzetközi tengeri jogosítványt lehet szerezni, amit a világ minden pontján elfogadnak.

A kiegészítő tanfolyam díja: 75.000 Ft

jelmobil1

Következő tanfolyamok kezdési időpontjai

Július 13 - 14. (Bp.)

Augusztus 17  - 18. (Bp.)

Szeptember 14 - 15. (Bp.)

Az elméleti oktatások Budapesten, a Kálvin téren található Harmonia Palotában kerülnek megtartásra.

A Vitorlásiskola a felnőtt kishajós tanfolyamok mellett, a nyáron vitorlástáborokat tart gyerekek és felnőttek részére egyaránt. Részletekért kattints ide.

A Nánási Sailing Kft. a tanfolyamokat a Zamárdi Vitorlás és Vízimentő Egyesülettel együttműködve tartja.

A Nánási Sailing Vitorlásiskola hivatalos adatvédelmi tájékoztatója elolvasható ide kattintva.

Nánási Sailing Vitorlásiskola

Kezdőlap

Ajánlatok

Tematika

Időpontok

Jelentkezés 

Nánási Sailing Kft.

Telefonszám: +36 30 30 24 100
Levelezési cím: 1091 Budapest Üllői út 59.
Adószám: 24793801-1-43
 
Együttműködő partnerünk a Zamárdi Vitorlás és Vízimentő Egyesület. 

KÖVESS MINKET!

instamob1 facemob1 youmob1

 

INFORMÁCIÓK

Nánási Sailing Vitorlásiskola
1091 Bp. Üllői út 59.
 

KÉRDÉSED VAN?

Ha bármilyen kérdésed van a tanfolyamokkal kapcsolatban, bátran keress minket a +36303024100 telefonszámon, ha e-mailt írnál inkább nekünk akkor azt a nanasisailing@gmail.com -ra tudod megtenni.