Gyakori kérdések és válaszok

Milyen hajót vezethetsz az engedéllyel?

A belvízi sport és kedvtelési célú vitorlás kishajó vezetői képesítés nemzetközi érvényű, a világ összes belvizén jogosít vitorláshajó vezetésére. Ha ezzel a képesítéssel vezetjük vitorlásunkat, a hajótest hossza a 20 métert nem érheti el és a szállítható személyek száma nem haladhatja meg a 12 főt, mivel 20 m hajóhossz és 12 főnél több utas esetén hivatásos képesítés kell.

Hol lesz a gyakorlati oktatás?

A gyakorlati oktatás Zamárdiban kerül megtartásra. Találkozó a Zamárdi, Bácskai utcai kikötőben és onnan indulunk hajózni.

Milyen ruhát vigyünk magunkkal a gyakorlati oktatásra?

Szeles, hideg idő esetén
Az erős szél nagyban csökkenti a hőérzetünket ezért ajánlott több rétegben öltözködni, jól jöhet például széldzseki, sapka, kesztyű.
Esős időben
Ajánlott a réteges öltözködés, a hajó felszíne ilyen esetben csúszós, vízes, ezért lehetőleg vízálló ruhát használjunk és váltóruha is jól jöhet.
Meleg időben
Forró nyári napon világos színű baseball sapka és hosszú ujjú póló ajánlott a leégés elkerülése érdekében. Hozzatok sok ívóvizet és napkrémet.

A tanfolyam díj tartalmazza a vizsgadíjakat is?

Nem. A hatósági vizsgadíj a tanfolyam díjon felül fizetendő a Hatóságnak, ennek pontos részleteiről ide kattintva tájékozódhat.