Bemutatkozás

A Nánási Sailing vitorlásiskola alapítói és oktatói Nánási Balázs és Nánási Krisztina sok éves tapasztalattal rendelkeznek a vitorlás oktatás terén. Mindketten résztvesznek a balatoni versenyvitorlázásban mint edzők és mint versenyzők is. Édesapjuk révén kerültek közeli kapcsolatba a hajózással, aki nyaranta vízimentést szervez már évtizedek óta a Balatonon.

Nánási Balázs - oktatás vezető
"Boldogsággal tölt el, hogy évről évre új embereknek tudjuk bemutatni a vitorlázás szépségeit. Várunk mindenkit sok szeretettel, aki szeretne megismerkedni a hajózással. Az évek során egy fantasztikus csapatot sikerült kialakítanunk, ahol mindenki a számára megfelelő feladatot látja el az oktatások alatt, így mi is élvezzük az oktatás minden pillanatát."

Balázs több éven keresztül volt a Balaton leggyorsabb egytestű vitorlásainak kormányosa (Speedy, Principessa) amikkel kiemelkedő eredményeket ért el, versenyzett a legendás Raffica-n és a sokszoros Kékszalag győztes Litkey Farkassal is. Jelenleg az oktatás mellett egy saját csapattal vitorlázik 18-as szkiff hajóosztályban és egy Ventilo28-as katamarán fedélzetén indul nagyhajós versenyeken. Az elmúlt évek során több rangosabb versenyen is indult (Kékszalag, J24 Európa Bajnokság, 18 Skiff Európa Kupa, J24 Országos Bajnokság, Volvo High Tech Regatta,..), ahol komoly tapasztalatot szerzett.

Nánási Krisztina - gyakorlat / oktatás vezető

Kriszti irányítja és vezeti a Zamárdi Vitorlás és Vízimentő Egyesület keretein belül a Balaton legnagyobb szabadstrandjának a vízimentését.

Céljaink

Szeretnénk a tanítványaink számára bemutatni a vitorlázás lehetőségeit, kikapcsolódás, sportolási lehetőség,.. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a hasznos gyakorlati tudás átadására.