Gyakori kérdések és válaszok

Milyen hajót vezethetsz az engedéllyel?

A belvízi sport és kedvtelési célú vitorlás kishajó vezetői képesítés nemzetközi érvényű, a világ összes belvizén jogosít vitorláshajó vezetésére. Ha ezzel a képesítéssel vezetjük vitorlásunkat, a hajótest hossza a 20 métert nem érheti el és a szállítható személyek száma nem haladhatja meg a 12 főt, mivel 20 m hajóhossz és 12 főnél több utas esetén hivatásos képesítés kell.

Hol lesz a gyakorlati oktatás?

A vitorlás gyakorlati oktatás Zamárdiban vagy Alsóőrsön kerül megtartásra. Pontos tájékoztatót a gyakorlat előtt küldünk minden tanítványunknak.

Milyen ruhát vigyünk magunkkal a gyakorlati oktatásra?

A tanfolyam díj tartalmazza a vizsgadíjakat is?

Nem. A hatósági vizsgadíj a tanfolyam díjon felül fizetendő a Hatóságnak, ennek pontos részleteiről ide kattintva tájékozódhat.

Mely vízekre lesz érvényes ez az engedély?

A belvízi sport és kedvtelési célú vitorlás kishajó vezetői képesítés nemzetközi érvényű, a világ összes belvizén jogosít vitorláshajó vezetésére.

Milyen hajón lesz az oktatás?

A vitorlás oktatásunk során S22 és E770 típusú vitorlásokon oktatunk. Ezek a hajók kifejezetten sportosak és rendkívül érzékenyek a szélváltozásokra és a kormányzásra is, ami nagyon kedvező azoknak, akik szeretnék megtanulni a hajózás manővereit.

Miért érdemes a mi vitorlás tanfolyamunkra jelentkezni?

Ha valóban szeretnél megtanulni vitorlázni, és nem csak a papírt szeretnéd megszerezni, akkor nálunk a helyed! Az oktatásunk során olyan tapasztalt és elhivatott oktatókkal dolgozunk, akik nem csak az elméleti ismereteket, hanem a gyakorlati hajózási tapasztalatokat is átadják neked. Emellett olyan korszerű és jól felszerelt hajókkal dolgozunk, amelyek lehetővé teszik a maximális tanulási hatékonyságot. Ha komolyan gondolod a vitorlázás tanulását, akkor jelentkezz hozzánk, és garantáltan olyan tudással és tapasztalattal fogsz távozni, amely segítségével biztonságosan és örömmel vitorlázhatsz a jövőben.

Milyen lehetőségeim vannak a vitorlás tanfolyam után?

A vitorlás tanfolyam után lehetőség van a vitorlás bérlésére, részvételre vitorlásversenyeken vagy további oktatásokon való részvételre.

Milyen korúak jelentkezhetnek a tanfolyamra?

Az elméleti vizsgára 17 éves kortól lehet jelentkezni, míg a gyakorlati vizsgára a betöltött 18. életév szükséges.